Unborn 8.0 Red Pointer

Blandade känslor om tisdagar...

Jag älskar tisdagar samtidigt som jag inte tycker om de alls.
De är bra för att vi har idrott och vi slutar kvart över två vilket verkligen är super skönt. Idag när jag kom hem gjorde jag först klart svenskan, vi ska skriva en bokrecention om en bok vi läst och en massa fakta om författaren som skrev den boken. Efter det fikade jag samtidigt som jag läste väldigt länge i Godnatt mister Tom. Nästan alla jag pratat med har redan läst den, men det har inte jag så gör det nu ;)
 
Det jag inte gillar med tisdagar är något sånt enkelt som att det alltid är fisk i skolan. Jag tycker inte om fisk, och kommer antagligen aldrig gör det heller. Lax är helt okej men det är så långt jag kan sträcka mig. Anledningen till detta är att djuren från havet verkar så slemmiga och smaken är inte i min smak om ni fattar.
 
Jag ska snart ner och äta för att sedan åka till teatern som jag ser fram emot. KRAAAAAM!
Puss och kram lever banan Δ

Norrsken

Har precis blivit väldigt intresserad av norrsken som tyvärr bara finns på det norra halvklotet så man får väl ta sig en trip uppåt i Sverige någon gång. Tydligen finns det också på det södrahalvklotet och kallas då sydsken, som jag aldrig hört förut, och tillsammans kallar man de båda  skenen polarsken om någon ville veta.
 
Norrsken uppstår när laddade partiklar i rymden börjar röra sig snabbt och samtidigt dras mot jorden med hjälp av magnetfältet vid polerna. De tar sig in i vår atmosfär och krockar med atomerna och molekylerna som finns där. Då bildas det ljuset som vi kallar just norrsken.
 
Fatta vad coolt att se ett norrsken på riktigt, det ska jag ha gjort innan jag dör. Det skulle tydligen gå att se i hela Sverige men ju mer norrut man var desto större var chansen. Vädret skulle vara en aning kalt och mörkt såklart. I Skandinavien visar det sig oftast mellan oktober-mars, före midnatt och varar i ca 10 minuter.
 
Nu vet ni en hel del om norrsken, asså jag får typ panik så fint det är. Fatta mysigt att bo i Kiruna och uppleva detta var och varannan natt. ÅHH! Alla minns ju Björn Bröder, så himla fint!
 Puss och kram lever banan Δ
 
 

Weekend

Då var det söndag igen. Helgen bara flyger förbi...
 
Igår var jag med laget och tränade i Höganäs, det var ett tag sen sist, men lika roligt som alltid. Jag körde dock inget helt nytt, tränade mest på dubbelvolt på trampet. Det blev även någon dubbelhalv. Jag vill så gärna lära mig ställa de så jag kan köra det i Linnéhallen, det skulle vara så najs. Lyckades faktiskt spika (när man landar utan att trilla eller ta några steg) en dubbelvolt, gissa om jag blev glad! :D
Tänk om vi haft en sån hall i Hässleholm, åhh det skulle ju vara rena drömmen.
 
Har en liten tanke just nu att jag ska tillbringa denna dagen till att städa på mitt rum och fixa lite andra "sysslor". Jag får väl helt enkelt sätta på lite musik och bara tvinga mig själv till att göra det. Just nu ligger det stora högar av kläder lite här och där dessutom är mitt skrivbord helt proppfullt av prylar jag bara inte orkat lägga där de ska vara...
 Puss och kram lever banan Δ
 
 

Skooooolbio

Detta är ännu en chill dag denna veckan, vi börjar inte förrän 9 för att vi har skolbio. Om jag minns rätt skulle vi se berättelsen om pi vilket verkar vara en film som många redan sätt men jag är inte en av dem. 

Nu ska jag fortsätta att slappa ett tag sen får jg väl tvinga mig själv upp ur sängen och göra mig i ordning.
Puss och kram lever banan Δ

23 september

Det är tisdag idag ifall du hade missat det.
Idag har jag faktiskt inte varit i skolan utan jag var på Göingevallen och hjälpte 4-6 med sin friidrotts dag. Det gick bra, jag och Tilda blev ansvariga för 60 meter stationen och ja vi blev lite sura när vi skulle räkna ihop alla poäng för att det tog så himla lååång tid, när vi var klara hade de redan börjat plocka undan maten.. Men när det var klart var det så sjukt skönt.
Vi fick sluta redan vid 13.00 vilket man inte blir sur över precis.
 
Tyvärr blir det ingen teater ikväll, Maria var sjuk så det var ju synd, hoppas hon blir frisk snart! Jag vet faktiskt inte vad jag hade tänkt göra ikväll istället, kanske ta det lugnt, vi får se helt enkelt.
 
 
 
Puss och kram lever banan Δ
 

I am in love with studiedagar

Studiedag idag, super skönt. Jag har inte gjort alls mycket men det är så gött att bara slappa och kunna vila, chilla, göra det man vill. Under förmiddagen tog jag varje fall tag i att fixa klart med alla dopbilderna jag tog på min kusin och sen vid lunch åkte jag hem till mormor. Som vanligt gjorde hon biffar SÅÅ GODA! Jag tycker synd om alla som inte fått smaka de. Varje fall eftersom Tilde fortfarande är sjuk och har varit i en vecka så tog vi det mest bara lugnt vilket var väldigt skönt.

Blev så himla glad på träningen nu under kvällen! Äntligen hade vi air truck YEEEEEEEJ! Så himla kul!
Puss och kram lever banan Δ



Tränare delux

Lingvallen alltså!
Var där i helgen igen, lördag till söndag. Denna gången var vi demogymnaster till trampet steg 1 kursen, vilket var mycket roligare än den förra gången, just för att man fick köra saker och inte bara titta på. Denna gången var det heller inte bara gymnaster från min grupp där, juniorerna, utan också från splitt och volten.
Jag körde inget nytt, tränade på gamla saker och tränade på att passa de små splitt-tjejerna på flickisar och saltosar, så kul det också. Man blir ju lite glad när de senare säger att de vill ha oss som tränare. Det måste vara ett bra betyg.
 
Vi tränade till runt midnatt och la oss inte förrän närmare 2. Det är nog faktiskt bäst att jag lägger mig nu så jag inte är helt död imorgon då det är träning vilket jag redan taggar för.
 
Puss och kram lever banan Δ
 
 
 

FotoFredag

Lika skönt som alltid med helg!
Efter skolan igår träffade jag Siri vilket var jätteroligt, vi har inte gjort något tillsammans på jättelänge!
Vi bestämde oss varje fall för att fota lite, blir man överraskad?
 
Vi gjorde också ett litet fotoprojekt, rita med ljus och jag tycker att det blev helt okej för att vara första gången ;)
 



Puss och kram lever banan Δ
 
 

Vill inte bli sjuk igen

Träningen idag gick inte så bra. Jag var trött och fick efter ett tag ont i halsen. Pallar verkligen inte med fler förkylningar nu, ska nämligen till lingvallen i helgen igen och vill inte gå igenom allt jag gjorde förra gången vi skulle dit. Blev ju sjuk då också...
Jag får helt enkelt se till att bli frisk nu, la mig till exempel redan vid nio och har precis läst ett tag i boken dagboken från imorgon som Emilia tipsade mig om. Har läst halva och tycker faktiskt den är ganska fängslande. Ska sova nu varje fall, godnatt! 
Puss och kram lever banan Δ


Onsdagen den 17 september

När jag vaknade idag var jag så sjukt trött, ville verkligen inte lämna sängen men var ju snällt tvungen att göra det ändå. Skoldagen var ändå inte så hemsk. På onsdagar har vi inte så många lektioner utan väldigt långa istället men det är skönt på ett sätt. Då kan man komma in i ett "work mode" som jag kallar det och bara jobba på hela tiden. Idag har jag till exempel gjort klart ett arbetskort i No och Svenska.
 
Nu under eftermiddagen har jag inte gjort så mycket, mest chillat, ätit mellenmål och sånt najs. Jag är alltid trött efter skolan och verkligen ALLTID jättehungrig jag fattar inte varför. Jag äter mig mätt varje dag så jag borde inte vara hungrig. Skit samma varje fall.
Längtar faktiskt till träningen idag. Brukar göra det såklart för jag älskar att träna och att träna gymnastik med alla de underbara människorna är underbart. Hoppas innerligt att det blir air truck eller tumbling. Vi har inte haft det på nära 3 veckor snart och ja det gör mig så irriterad, eller egentligen inte, men jag blir typ besviken varje gång vi inte har det för jag har hoppats så mycket.
Mysoutfit; Tröja: Urban outfitters/ Shorts: A & fitch
Puss och kram lever banan Δ
 

Ännu en helg full av grejer

Ja man kan ju inte direkt säga att det går bra för mig med att driva min blogg, men så är det ibland när man har mycket. Denna helgen har t.ex. varit min första "lediga" helg på 4 veckor ändå har jag haft mycket att göra.
 
I fredags hade en kille i 8:an fest. Eftersom jag inte gått på skolan lika länge som de flesta andra så känner jag inte allt folk där så bra men gick dit med Rebecka, Tilda och Natalija och väl där var det ännu fler jag kände.
 
I lördags (igår) var jag med familjen på väla och ikea. Köpte inte så mycket, ett par nya springbyxor från H&M och en träningsjacka typ från Intersport. Det var också mysigt. Vi åt på restaurang torget där jag valde chicken noodles.
Idag har jag varit hemma hos min kusin. Jag fick nämligen uppgiften att fota under hennes dop (som var förra veckan) men hann inte riktigt ta några bilder på bara henne i klänningen så det fixades idag. Snart får jag börja förbereda mig inför träningen med Hoppet ikväll. Se vad de har att berätta idag.
 
Puss och kram lever banan Δ
 
 
 

Valdebatt!

Hola amigos!
Igår hade vi valdebatt i skolan så jag tillsammans med Rosanna och Emefa skulle representera miljöpartiet. Man fick inte välja parti själv men jag tycker ändå jag fick ett av de bästa. 
Innan debatten var alla jättenervösa kanske mest för att åttorna skulle vara publik men det gick bra. De flesta blev positivt överraskade och tyckte efteråt att det var super roligt bland annat jag. 

Bara en liten stund in i debatten var det många som kom igång och vi argumenterade emot varandra av bara farten. Har du möjlighet till detta men inte är säker på om du vill, GÖR DET!!

En bild från Hawaii bara för att jag saknar det så mycket!!
Puss och kram lever banan Δ
 


Liseberg!

Jag utgår ifrån att alla följer mig på instagram och då är det ingen nyhet att jag var på Liseberg igår ;).
Vi åkte hemifrån vid halv 11 tiden, jag, Moa och hennes syster Ebba. Senare mötte vi upp deras kusin Alice som också hängde med.
 
När vi väl var framme i Göteborg insåg vi att det inte bara var vi som tänkt åka till Liseberg. Där var ganska mycket folk kan jag informera om, men det var kul ändå. Vi hann faktiskt åka det mesta vi ville. Ett tag blev jag lite nervös att vi inte skulle hinna med Helix men det gjorde vi, som tur var. Man kan ju inte lämna utan att ha testat den liksom. För er som inte åkt den så var den riktigt rolig och ganska olik de andra berg och dalbanerna på området. Den var väldigt lång, tog nog ca 2 minuter innan man tagit sig runt hela vilket verkligen är ett plus. Dock gick den så snabbt att man inte hann reagera på loparna, vilket både kan vara bra och dåligt. Jag tyckte varje fall att det var värt att vänta i 95 minuter (tiden det tog att stå i kö).
Om jag skulle vara tvungen att välja mellan Helix och Balder vet jag faktiskt inte vilken jag tar. I Balder får man mer pirr i magen men Helix är mer annorlunda så en kombo av de två hade varit perfa.
 
Selfie i Flom ride, Jag, Ebba, Alice och Moa
Middagen. Spagetti bolognes. Super gooooood!
Dagen avslutades med Ben & Jerry. Ett måste.
Jag kan också berätta att både jag och Moa åkte Atmos fear! Jag har åkt den en gång innan men var lika rädd denna gången. Den är nog det läskigaste man kan åka... Vi måste ändå vara stolta över att vi gjorde det!
 
Puss och kram lever banan Δ
 
 
 
 

Am i flying?

Freeedag idag! Så himla gött, skriver det varje vecka men det är verkligen så.
Tränade på CWC idag, det kändes bra. Tilda och Cornelia var också där vilket gjorde det hela ännu roligare. För er som inte vet vad CWC är så kan ni kolla in deras  facebook sida, tror de finns där varje fall. De kör mest styrketräning. För mig som älskar att träna är det bra att det finns pass som man kan gå på när man känner för det.
Känslan jag har i min kropp just nu är heeeelt underbaar, den känslan när man tränat och precis duschat och är alldeles trött och seg i kroppen. I love that feeling!
 
Kollade just igenom mina bilder på datorn. Hittade 2 bilder jag gjorde för ett tag sen hah. Försökte få det att se ut som jag flyger, har jag lyckats?
 
Puss och kram lever banan Δ
 

Stillastående saltooo

Hej bloggen!
Idag har det varit både en jobbig och rolig skoldag. Under förmiddagen hade vi först mentorstid sen rast och efter det en jättelång eget arbete lektion på 2 och en halv timme. Snacka om att man blir trött och tappar koncentrationen ett antal gånger.
Eftermiddagen däremot bestod bara av en bildlektion och en idrottlektion vilket är underbart. Bara praktiska saker åhh!
 
Till gymnastikträningen hade jag taggat till air track men som vanligt blir det inte som jag vill. Vi dansade fristående och övade på annat smått och gott. Jag klarade faktiskt köra stillastående salto vilket jag är sjukt nöjd över. Nu ska jag bara bli säker så jag kan gör det EVERYWHEEERE! Fattar ni vad kul och ba "Hej jag heter Emma.. *bakåtvolt* Vad heter du?" Hahah, varför man nu skulle vilja göra så vet jag dock inte.
 
 
Puss och kram lever banan Δ

Grapefruit smoothie

Har länge tänk på att göra en smoothie efter recept men har inte riktigt orkat. Det brukar nämligen bara bli så att jag slänger i det jag känner för när jag gör smoothies, men inte idag.
Jag har hittat en app med massa smoothies, om de är goda eller inte vet jag ej eftersom jag bara gjort en.
Testade att göra den smoothien som där hette "Gilbert Grape", alltså en grapefrukts smoothie.
Jag tyckte den var helt ok, lite besk, men det var nog meningen eftersom grapefrukt är ganska beskt. Lyckligtvis tycker jag den ser väldigt smaskig ut på bild. Bortsätt från beskheten var den absolut jättegod, verkligen värt att prova.
 
Recept:
Ta fruktköttet från en halv grapefrukt
Häll i saften från en apelsin
Lägg i ca 10 jordgubbar
Avsluta med att lägg i 5 isbitar
 
 
 
Puss och kram lever banan Δ
 
 

Skolfoto

Skolfotot togs idag, av någon konstig anledning är det naturens vilja att jag varje gång ska se ut som en potatis/ tomat. Kanske för att jag ser ut som en potamat (you get it? potatis+tomat). Extra hemskt var det ändå denna gången då fotot i nian kommer hänga på montessoris-vägg i 100 år typ. Just nu hänger avslutningsklassen kvar ända sedan 2002 eller något sånt.
 
Outfiten idag såg varje fall ut såhär.
 
 
Brallor: American Eagle/ Skjorta: H&M/ Halsband: Gina Tricot
Puss och kram lever banan Δ